Новини
Вторник, 19 Март 2013 13:29

Полагане на основен камък на православен параклис "Св.трифон"

Оценете
(2 гласа)

 

Днес 19.03.2013г. се постави началото на изграждането на параклис „Св.Трифон” в местността ”Ичмята” - гр.Сунгурларе.

Преди три години бе изграден инициативен комитет в състав – Сашо Банов, Веселина Делчева, Венелина Катърджиева и Станислава Йорданова за организиране на подписка за изграждане на православен параклис „Св.Трифон” в м.”Ичмята”. Тази благородна инициатива получи силна  подкрепа и от кмета на Общината д-р Георги Кенов. Желанието е този градеж да стане неразделна част от облика на любимата ни на всички местност „Ичмята” и да бъде символ на родовата памет, която обединява предци и потомци.
         Основополагащия първи камък за изграждането на параклиса „Св.Трифон” бе благословен от - архимандрит Димитрии, ставрофорен иконом Димитър от гр.Котел и свещеноиконом Ромил от гр.Айтос . След което кмета на Общината д-р Кенов и свещениците направиха първа копка за строежа на параклиса. Д-р Кенов предаде на архимандрит Димитрий послание за идните поколения, което да бъде вградено в основите на параклиса.
         На полагането на първия камък на параклиса „Св.Трифон” присъстваха и председателя на Общинския съвет в гр.Сунгурларе – г-н Халил Ахмед, инициативния комитет, представители от общинската администрация и миряни от гр.Сунгурларе.

 

No images found.

Прочетена 2676 пъти

Основно меню

Първа страница

Община Сунгурларе

Структура

Достъп до информация

Култура

Образование

Проекти

Профил на купувача

МЕСТИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ

Бюджет и финанси

МКБППМН

Общински план за развитие

ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ "2014

Местни избори "2015

 

baner-MDT

SO 2014

Последни Новини

summer tour

Кой е тук?

В момента има 36  гости и няма потребители и в сайта

o78dhcqjed Napalm soft http://napalmsoft.blogspot.com/