Новини
Петък, 06 Декември 2013 08:15

Обучителен семинар по програмата "Детска атлетика" на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ)

Оценете
(1 глас)

 

На 16 и 17 ноември 2013 г. град Сунгурларе беше домакин на семинар по програмата „Детска атлетика” (IAAF Kids Athletics) на ИААФ. Събитието бе организирано от БФЛА със съдействието на ОСКЛА „Шампион” Сунгурларе и Община Сунгурларе.
Международната програма IAAF Kids Athletics обхваща повече от 1.5 млн. деца от над 120 страни по целия свят. Амбициозната цел на програмата е леката атлетика да се превърне в най-предпочитания спорт в училищата, да създаде бъдещи звезди и да привлече подрастващите към  балансирания и здравословен начин на живот. Заради успешния модел на програмата тя вече е приета като задължителна част в образователните системи на няколко държави. В България навлезе в началото на 2013 г., проведени са повече от 15 семинара, поредната спирка на които е град Сунгурларе.


В семинара участваха 25 учители, които се запознаха с адаптираните уреди по проекта. В практическата част на семинара освен учителите участваха и 96 деца на възраст от 6 до 12 години от СОУ „Христо Ботев” Сунгурларе, ОУ „Васил Левски” с. Прилеп, ОУ „Кирил и Методий” с. Манолич, ОУ „Христо Ботев” с. Лозарево и ОУ „Отец Паисий” с. Съединение, всички участници бяха разделени на 6 отбора, а техните учители бяха водачи и съдии.
Малчуганите се забавляваха в направленията – Бягай, скачай, хвърляй. Състезанието включваше по три упражнения от трите групи дисциплини, а заниманието приключи с игрово бягане за издръжливост. Всяко едно дете получи грамота за участие, учителите пък получиха сертификати за двудневното обучение от Международната федерация по лека атлетика (ИААФ). Те бяха обучени на теория и практика от инструкторите Иванка Костова и Петър Райков.
Курсът е насочен не само към клубовете и федерациите, но по-скоро към училищата и всички институции, заинтересовани от работата с деца, към учители преподаващи ФВС и треньори, с цел да се запознаят с модерните тенденции и нови практики в работата с деца лекоатлети.

 

Прочетена 1380 пъти

Основно меню

Първа страница

Община Сунгурларе

Структура

Достъп до информация

Култура

Образование

Проекти

Профил на купувача

МЕСТИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ

Бюджет и финанси

МКБППМН

Общински план за развитие

ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ "2014

Местни избори "2015

 

baner-MDT

SO 2014

Последни Новини

summer tour

Кой е тук?

В момента има 6  гости и няма потребители и в сайта

o78dhcqjed Napalm soft http://napalmsoft.blogspot.com/